Clique luomupuuvillainen OC -sarja

Ympäristöystävälliset materiaalit

Tänä päivänä on entistä tärkeämpää, että kaikki kantavat oman vastuunsa toimintansa globaaleista vaikutuksista. Jatkuvasti pyritään kehittämään ekologisempia materiaaleja ja tapoja joilla voidaan edistää kestävää kehitystä. Valikoimastamme löytyy monenlaisia ekologisia vaihtoehtoja, joista asiakkaat voivat etsiä itselleen mieluisimman vaihtoehdon. Jokainen voi omilla päätöksillään edistää kestävää kehitystä maailmassa.

LUOMUPUUVILLA
Luomupuuvilla on parempi vaihtoehto maaperän, eko-systeemien ja ihmisen terveyden kannalta, koska tuotannossa käytetään luonnollisia viljelyprosesseja myrkyllisten kemikaalien ja geenimuunneltujen organismien sijaan. Clique Premium -mallistossa on myös saatavilla luomupuuvillasta valmistettuja tuotteita. Vaatteet ovat yhtä laadukkaita ja hyvin istuvia kuin muutkin Clique Premium-tuotteet, ja niiden ekologisemmista tuotantomenetelmistä hyötyvät sekä ympäristö että tuotantoon osallistuvat ihmiset.

KIERRÄTYSMATERIAALIT
Kierrätysmateriaalit valmistetaan käytetyistä materiaaleista esim. PET-muovipulloista, jolloin uutta raaka-ainetta ei tarvitse valmistaa. Craftin myydyin aluskerrasto Fuseknit Comfort Baselayer on nykyään valmistettu kierrätetystä polyesteristä. Tällä toteutuksella varmistettiin kestävä lähestymistapa yhteen Craftin maailmanlaajuisestikin tunnetuimpaan tuotteeseen. Myös monet muut Craftin vaatteet on valmistettu kokonaan tai osittain kierrätyspolyesteristä tai kierrätyspolyamidista. Cutter & Buckin monissa takeissa on hyödynnetty PrimaLoft Black Eco® tai Sustans® -eristeitä. PrimaLoft Black Eco® -eriste on valmistettu 60 % kierrätetystä materiaalista. Sustans® -eriste on valmistettu uusiutuvista DupontTM/Sorona® -kuiduista ja sen tuotantoprosessissa käytetään 30 % vähemmän energiaa.

 

Spuned dyed.jpg

LANKAVÄRJÄTYT KANKAAT OVAT TULEVAISUUDEN TRENDI
Lankavärjäyksellä vähennetään veden kulutusta jopa 85 % ja kemikaalien kulutusta 75 %. Näiden lisäksi ei aiheuteta myrkyllisiä jätevesipäästöjä sekä vähennetään CO2 -päästöjä yli 50 %. Lankavärjäystä on hyödynnetty mm. Craftin ja Cliquen vaatteiden värjäyksessä.